Anne-Wies tweede genomineerde voor Wijnvrouw van het jaar 2024

Niet alleen een eer maar ook nog zeer verdiend! Anne-Wies reist de halve wereld rond en op haar website anne-wies.nl deelt zij veel informatie, kennis en ervaringen over de wijnwereld, reisverhalen en wijnspijs adviezen. Ze is een zeer allround wijnexpert en heeft een gevestigde naam in de wijnwereld. En, het leuke is dat ik regelmatig voor haar website schrijf, onderzoek doe en proeverijen bezoek. Anne-Wies woont in Roemenië en is Register Vinoloog, in bezit van WSET4 en behaalde de titel Weinakademiker door de thesis: ‘The Development and Future of Wine Tourism in Transsylvania’.

Anne-Wies is nu als tweede genomineerd voor wijnvrouw van het jaar 2024 naast Hinke de Jong. In het juryrapport lezen we: “Anne-Wies is zeer gedreven in haar vak, enorm bereisd, internationaal gericht, goed en divers opgeleid, zeer actueel met haar website: het laatste nieuws vind je direct op haar website. Zij is een voorbeeld voor veel wijnvrouwen”. En, dat kan ik beamen want het is prettig samenwerken met Anne-Wies. De wijnwereld is bijzonder interessant en dynamisch om over te schrijven. Of het nu om de producenten, het terroir, wijnregio’s of de talloze druivenrassen gaat of wijnbouw, klimaat, vinificatie of de lokale cultuur, je raakt nooit uitgeleerd en uitgekeken op dit gebied. Voor mij een heerlijke andere mindset buiten ICT die is uitgegroeid van een gepassioneerde hobby naar Register Vinoloog en onderzoeker. Lees hier mijn gastartikelen op haar website.

Passie voor wijndelen

Anne-Wies: “Wow, wat een feest dat ik in het rijtje met genomineerde wijnvrouwen ben opgenomen. En wat een eer! Een bijzondere rij met vrouwen die ‘met hun werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maken’. Want dat is precies wat ook ik beoog. Mijn passie voor wijn delen, de mensen achter (en voor) de wijn leren kennen, altijd blijven leren en mijn kennis delen. Dat houdt nooit op. Want hoe leuk is het om te delen en verbinden…. Dat maakt me elke dag weer blij.” (lees verder op de website wijnvrouw van het jaar )

Stichting wijnvrouw van het jaar is een initiatief van Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (foto’s). In 2019 richten Clarissa en Barbara de Stichting Wijnvrouw van het Jaar op, inmiddels zijn er vijf vrouwen uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *