Trek in een ontspannend wijntje van de Petit Verdot?

Een primeur in wijnland. Een Bordeaux met Cannabis, kortom een wietwijntje, genaamd: ‘Burdi W’. Raphael De Plabo een wietteler uit Montreal, met zo’n 4100 Instagram volgers, hield zich al enige tijd bezig met de fabricatie van medicinale wiet. Met een zakenpartner en vriend, bekend onder de (bij)naam Papi werd het idee uitgewerkt. Op zich is het niet nieuw. Wijnen met een laag THC gehalte werden al in de VS, Spanje en Israel gemaakt maar nog niet in hét wijnland Frankrijk. In Frankrijk is 0,2% THC toegestaan en ter vergelijk gemiddelde Nederwiet bevat circa 15% THC. En, in vroegere tijden werden al verschillende extracten toegevoegd aan wijnen om de smaak te veranderen en te verbeteren. Zo werd tijdens een opgraving bij een dorp in Frankrijk Cébazat wijnvaten gevonden met cannabisresten uit de tweede eeuw voor Christus. Zeer waarschijnlijk toch voor een hallucinerend en pijnstillend effect. Cannabis wordt gemaakt van de vrouwelijke wietplant die weer twee hoofdsoorten kent: de Cannabis Sativa en de Cannabis Indica. De meeste planten zijn echter kruisingen. Dus 0,2% is relatief laag. De andere werkzame stof in wiet en hasj is CBD (cannabidiol) waar hij ook een wijn mee heeft gemaakt. Percentage alsnog onbekend en hoe de wijn is ervaren.

Het druivenras dat gebruikt wordt is de Petit Verdot. Een laatrijpende, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst. Een druif met diepgang, diepe kleur extractie en kent behoorlijk wat tannine. Ben zeer benieuwd hoe deze wijn smaakt…

En o ja, de naam Burdi W komt van Burdigala, de Latijnse naam voor Bordeaux, de W staat voor wijn. Er worden momenteel zo’n 5000 á 10.000 flessen geproduceerd. Prijs rond de € 35,-

Laat svp weten als je deze wijn geproefd hebt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *