Beste wijn uit 2020 is een Spanjaard…

Kon het even niet nalaten dit te posten via Spanjevandaag uit de WineSpectator. Deze ‘vino tinto’ uit Rioja is een 2010 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial en is beperkt beschikbaar na de bekendmaking en run op deze wijn. Ik heb me ingeschreven en de wijn zal rond de € 100,- liggen. Bij Parker en Suckling scoort deze wijn respectievelijk 97 en 99 punten. Drinkspiegel 2020-2035…

2010 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial (Garnacha, Mazuelo, Tempranillo)

Uit Grandcruwijnen: “De Castillo Ygay wordt altijd gemaakt van druiven afkomstig van de La Plana single-wijngaard, geplant in 1950 en gelegen op een plateau op het hoogste punt van de Finca Ygay op 485 meter boven zeeniveau. De Tempranillo en de Mazuelo worden handmatig geoogst en eerste selectie vindt al plaats in de wijngaard en 2e selectie op de soorteer-tafels. Alleen de beste druiven mogen in dit topmodel. Na de gisting volgt lange rijping van 30 maanden op nieuwe en 2e gebruik barriques van zowel Frans als Amerikaans eiken. Vervolgens heeft hij 36 maanden flesrijping ondergaan op het domein. De Ygay is een expressieve klassieke Rioja van grote klasse. Rijp zwart fruit, cederhout, een vleugje kruiden, aardse tonen en prachtige tannines.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *