Team ‘Bodemvrees’ met stip gestegen op NK blindproeven

Gisteren hebben we met team ‘Bodemvrees’ (Kiki, Fred, Olav, JP) voor het eerst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Blindproeven ‘Concours Le Vin en Direct 2023’. Er deden 25 teams mee van elk vier leden met hier en daar een coach maar die mocht zelf niet proeven. We zijn zowaar met stip gestegen naar nr 7 en hebben 18 teams achter ons gelaten. Niet slecht voor een eerste keer om blind 12 wijnen te proeven en te beschrijven. We zijn daarmee automatisch geplaatst voor volgend jaar met als doel bij de eerste 4 terecht te komen. Nog hoger zou geweldig zijn want wat is dit behoorlijk complex en geen gemakkelijke opgave.

Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werd er een presentatie en een proeverij van 9 wijnen van Bolgheri e Bolgheri Sassicaia DOC gegeven met een paar heerlijke hapjes. We feliciteren de winnaars: team LeBouchon (1), team Provino (2, met Cees van Casteren MW) en team ‘Gamay niet schelen’ (3). De winnaars mogen Nederland vertegenwoordigen later dit jaar op het WK. Zie meer op de website van organisator Fred Nijhuis of bij Anne Wies

Bolgheri e Bolgheri Sassicaia

In de startblokken voor NK blindproeven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *